Ученици се обучават за космонавти

192
Ученици се обучават за космонавти

В космически център на НАСА

За осма поредна година български ученици ще имат възможност да се обучават в научно-образователния космически център на НАСА - Space Camp Turkey - в Измир, Турция.

Това е един от трите обучителни центъра на американската космическа агенция в света. Той работи по програми, разработени от американските космически специалисти и разполага с реплика на космическа совалка, в която се симулират реални условия на подготовка и осъществяване на космически полет.

Всяка година участието на българските ученици се осъществява от компанията за мултимедийни продукти за образование Сирма Медия АД, съвместно с Център за творческо обучение. Центърът е официален представител на Space Camp за България, посочва novini.bg.

През 2012 г. в Space Camp ще участват 40 младежи и 6 учители. До края на март 2012 г. се провежда конкурс за номиниране на осем стипендианти. Повече информация е достъпна тук.

Научно-образователните програми са със седемдневна продължителност, провеждат се през лятото и в тях могат да участват младежи от 9 до 16-годишна възраст с познания по английски език и интереси в областта на науката и технологиите.

Досега в творческо обучение в програмите на Space Camp Turkey са участвали над 120 български ученици и десетки учители.Добави коментар