Ученици с чипове

72
Ученици с чипове

Подават информация на родителите, когато детето излезе от училище

Компютърни чипове бяха поставени в униформите на ученици в бразилски град, за да известяват родителите им, ако бягат от клас.

Тениски с такива чипове вече носят 2000 ученици в 25 от общо 213 държавни училища в град Витория да Конкища. До 2013 г. инициативата ще обхване всичките 43 хил. ученици на възраст от 4 до 14 години.

"Интелигентните униформи" уведомяват родителите с SMS, когато децата преминават през входната врата. Те получават също съобщение, ако децата не дойдат на училище 20 минути след началото на занятията.

"Забелязахме, че много родители водят децата си на училище сутрин, но не виждат дали в действителност те влизат в сградата, защото винаги тръгват забързано за работа", обясниха от кметството. "Те винаги се изненадват, когато научат колко много часове са пропуснали децата им".

Кметството е инвестирало 670 хил. щатски долара за дизайна, изпитанията и производството на тениските с чипове, съобщи bTV. Тениските могат да се перат и гладят без да се повредят чиповете. Освен това те имат защитна система, която премахва възможността от всякаква намеса.Добави коментар