Ученици изобретиха умна стелка

112
Ученици изобретиха умна стелка

Трябва им подкрепа, за да я представят на Global Startup Battle

Проектът на петима млади българи, които спечелиха тазгодишното издание на Startup Weekend Sofia 2013, ще се опита да защити името на България като една от най-талантливите и иновативни нации в света.

Отборът-победител ще защитава честта на страната ни в инициативата Global Startup Battle, която е естественото продължение и най-висш етап от серията конкурси за млади изобретатели и предприемачи.

В глобалната надпревара участват над 200 отбора от цял свят, като събралите най много гласове 15 отбора участват на финала в САЩ.

Амбициозният екип създал Stepsss има реални шансове да достигне този етап, но има нужда от сериозна подкрепа под формата на гласуване с e-mail за техния проект.

В случай, че желаете да подкрепите българския отбор, можете да го направите до 06.12. 2013 г.на следния линк : http://startupbattle.agorize.com/en/juries/11/votables/166. След което трябва да потвърдите гласа си с e-mail.

Екипът на проекта STEPSSS се състои от трима ученици от професионална гимназия "Джон Атанасов" – Кристиан Пармаков, Атанас Бахчеванов и Никола Дончев, заедно с по-опитните им партньори Стефан Иванов и Иван Атанасов.

Те успяха само за 54 часа (колкото е времето на състезанието) да създадат умна подметка/стелка за обувка, която отчита натоварването на човешкия крак и която може да се използва за медицински нужди при рехабилитацията от травма на крака.

При ходене сензорите на стелката отчитат къде човек натоварва ходилото си и със специален трансмитер предава информацията на мобилния телефон на човек (принципът на работа може да се види и на видеото по-долу).

Екипът на STEPSSS направил сензорите на подложката и в края на уикенда имали вече готов прототип, с който впечатлил петчленното жури на надпреварата в София.



Добави коментар