Ученическа униформа за здраве

79
Ученическа униформа за здраве

Училищната униформа е толкова необходима на учебния процес, колкото и храната

Училищната униформа е толкова необходима на учебния процес, колкото и храната. Тя влияе положително на здравето на учениците, смятат руските власти. Според ръководителя на руската агенция за контрол на потребителските стоки Роспотребнадзор Генадий Онишченко, който споделя това становище, ученическата униформа може да разреши и проблема с носенето на религиозни облекла в училищата на Руската федерация.

"Аз не говоря за психологическите травми, които нанасят дрехите на децата на родители с по-малки финансови възможности. Говоря за ефективен начин да се влияе върху здравето на децата чрез материала, който се използва за ушиване на униформата. Когато униформата е една – тя влияе много позитивно на здравето", каза главният санитарен лекар на Русия по радиостанция "Ехото на Москва".

Той не се ангажира с оценка на религиозните мюсюлмански облекла върху учениците от физиологична гледна точка, но каза: "Разработването на облекло, изискванията към него, които съществуват отдавна, ще премахнат и проблемите с хиджаба". Хиджабът е практиката на носене на забрадка или друг вид було или покривало за глава от жените, главно в държави с прилагане на религиозното право - шериата.

В по-тесен религиозен смисъл това понятие обхваща всяка дреха, покриваща главата, ръцете и краката. Религиозното облекло се превръща в проблем при демонстрирането на религиозна принадлежност и различните видове законодателни забрани за носене на обществени места в някои страни, включително мюсюлмански, съобщи БГНЕС.Добави коментар