Той е на осем и е висок 183 см

270
Той е на осем и е висок 183 см

Каран Синг от Индия е най-високото осемгодишно момче в света

Той е на 8 години и е висок 183 см. Каран Синг от Индия е най-високото осемгодишно момче в света, според британския Daily Mirror.

Всъщност, детето е рекордьор по рождение. В книгата на рекордите Гинес той е записан като най-тежкото и най-дългото бебе.

 

 

 

 


При раждането си той тежи 7.8 кг, а дължината му е 63 см. На пет години официално е признат за най-високото малко дете.

Днес, когато Каран е на 8, баща му иска отново да влезе в световните новини, затова възнамерява синът му отново да кандидатства за Гинес рекорд.

В семейството си Каран не е единственият рекордьор. Майка му е най-високата жена в Индия – ръстът й е почти 214 см. За най-висока жива жена в света в момента е призната китайката Сън Фанг, която се извисява на 221 см.

Според експертите, извънредно високият ръст и при двамата е възможно да се дължи на излишък от хормона на растежа.

Според бащата обаче, детето редовно посещава ендокринолог и досега не са открити проблеми.

Въпреки различния си ръст, детето споделя интересите на съучениците си и обича да играе баскетбол с майка си.

Най-големият проблем на семейството засега е намирането на подходящи дрехи. Още като новородено Каран носи размер за шестмесечно бебе.

Когато става дума за височина, холандските мъже и латвийските жени се издигат над всички други националности, сочат резултатите от проучване, цитирано от BBC.

Най-малките мъже на планетата живеят в Източен Тимор (160см), а най-малките жени в света обитават Гватемала, като се задържат на първата позиция в класацията от 1914 г.

Добави коментар