Топ 5 лоши навици на детето

26404
Топ 5 лоши навици на детето

Някои от тях остават за цял живот

Съществуват 5 основни вредни ежедневни навици на детето. Можете ли да отгатнете кои са те? Без излишни усилия продължете да четете нататък и веднага ще ви стане ясно.

1/ Бъркане в носа
Този отвратителен навик може да остане за цял живот. Това не само е некултурно, но може и да провокира опасност за здравето. Заедно с пръста си детето вкарва в носа различни бактерии и вируси. Поради това е желателно да отвличате вниманието на малчугана от подобни действия. Задължително ги избягвайте.

2/ Смучене на пръст
Този навик „извира“ от бебешката възраст. Децата често засмукват един от пръстите си, когато ги дразнят зъбите. Трябва да предприемете мерки за отучване.

3/ Лоши думи
Това не е навик, но за него са виновни родителите, които са допуснали собственото им дете да се изразява нецензурно. Изкоренете тази практика своевременно.

4/ ТВ и видео игри
Повечето деца прекарват по 5-6 часа, играейки видеоигри и гледайки телевизия. Това носи огромна вреда както на здравето им, така и на физическото, интелектуалното и нравственото развитие.

5/ Доносничество
Информацията, която „снасят“ децата, може да е от полза за родителите. В един момент обаче тази практика може да се изроди в чисто и просто доносничество, което не е похвално.Добави коментар