Тийнейджъри търсят съкровища

105
Тийнейджъри търсят съкровища

Интерактивна игра ще „изкара” децата на открито

Интерактивна игра ще превърне тийнейджърите у нас в едни истински откриватели. Състезанието на Microsoft, наречено „НетАларма”, вече стартира и ще се проведе в градовете София, Варна, Бургас, Плевен и Пловдив.

Играта ще продължи до средата на май, като в нея могат да се включат абсолютно всички. Целта е да се намери скритото послание на „НетАларма”, поставено на тайно място в съответния град.

Всяка седмица първите двама „откриватели” ще печелят специални награди, а в края на играта един от всички седмични победители ще има възможност да спечели видеоигра Xbox.

”Излез от дома и се разходи из градската джунгла. Бъди нащрек, защото посланието може да бъде навсякъде – в магазина, зад храста, под пейката”. Така започва описанието на играта в официалната страница на конкурса във Facebook.

Два пъти седмично в социалната мрежа организаторите ще пускат инструкции за местонахождението на посланието. Печели участникът, който пръв открие и публикува съвета на стената във Facebook групата.

„Най-големите потребители на интернет са младите хора. Те са добре информирани за случващото се в мрежата. Те са умни и любопитни, но често не си дават сметка за сериозността на действията си в интернет. Това, към което се стремим, е чрез забавление и въвличайки младите хора в игра, да ги провокираме да се замислят върху информацията, която споделят онлайн”, казва изпълнителният директор на Microsoft за България Георги Ранделов.

Идеята е да се подчертае фактът, че границите между виртуалното пространство и реалния свят стават все по-размити, уточняват организаторите.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bgДобави коментар