Тестват деца с дрегер

64
Тестват деца с дрегер

Полицаи се борят с алкохолизма сред подрастващите

В Смолян полицията ще тества деца с дрегер за алкохол. Униформените влизат в клубовете, които организират дискотека за малолетни и непълнолетни до 22.00 часа.

Служителите на реда се оглеждат за видимо пияни тийнейджъри, въпреки че в тези заведения не се сервира алкохол на непълнолетни, съобщи novini.bg. „За съжаление обаче, голяма част от децата идват предварително почерпени. В резултат на наши проверки установихме деца с концентрация на алкохол 1,65, което е доста сериозно", казва Георги Качаков, служител на РПУ-Смолян.

И допълва, че по принцип деца не би следвало да бъдат подлагани на тест с дрегер, но това бил единственият начин за борба с алкохолизма сред подрастващите.

Децата признават, че консумацията на спиртни напитки е причина за агресия и чести сбивания, информира Нова телевизия. Допълват, че заради пияните постоянно се налагало да търсят помощ от униформените и охраната на дискотеките.

От полицията пък търсели съдействие от родителите на провинилите се тийнейджъри. Малко от тях обаче проявявали загриженост за състоянието на децата си.

„У децата може вече да се каже, че има изградени навици за употреба на алкохол. Има деца, които идват на консултации при психолог в местната комисия, и там открито споделят, че са употребявали много голямо количество алкохол. Те обикновено са деца на самотни родители или на такива, които са извън града или страната", казва Васка Димитрова, секретар на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в Смолян.Добави коментар