Търсят се ученици от 5 и 6 клас

118
Търсят се ученици от 5 и 6 клас

... за Европейската нощ на прилепите

Търсят се ученици от 5 и 6 клас за участие в Европейската нощ на прилепите, съобщиха организаторите. Започнала като инициатива през 1990 г. във Франция и Полша, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави. В България тя ще се проведе за 15-ти пореден път и неин основен организатор е Антония Хубанчева, позната като една от финалистките от Лаборатория за слава FameLab 2011.

В София Европейската нощ на прилепите ще се проведе на 12 октомври в и около Водната кула в кв. "Лозенец".

Британски съвет се присъединява към организаторите от Центъра за изследване и защита на прилепите към Националния природонаучен музей и МОСВ в набирането на 10 групи от по максимум 15 участника във всяка група, от 5-6 клас на СОУ в София за организирано посещение с интерактивни образователни занимания във Водната кула.

Ако сте директор или учител в СОУ, и желаете Вашите ученици да участват в това забавно, но и много образователно събитие, молим Ви да се свържете с нас на booking@britishcouncil.bg.

Събитието ще е разделено на две части. Едната ще е пред Водната кула, където ще има въжена градина и игри на открито. Отвън ще има и щанд със занимания за най-малките посетители.

Втората част ще е в самата Водна кула. На всеки етаж от кулата ще има интерактивни образователни пунктове на различна тематика. Групите ще са предварително уговорени от различни училища (5-6 клас) и ще са от 10 – 15 деца. Ще влизат в кулата една след друга, като максимално може да има 2 групи наведнъж вътре. Трябва да имат водач (учителка или доброволец). Общият брой на групите ще е 10.

Програма във Водната кула:

Етаж 1 – Къде живеят прилепите
• Местообитания и убежища
• Направа на къщички за прилепи
• Какво да направим, ако имаме прилеп в къщи?

Етаж 2 – Защо прилепите са интересни
• Интересни факти за прилепите
• Храната на прилепите

Етаж 3 – Летателен апарат?
• Анатомично устройство – прилики и разлики между прилепите и хората (крилата)
• Зимен сън и размножаване

Етаж 4. Заплахи и как да помогнем.
• Изсичане на гори
• Кошмарите на Ева

Последен етаж – Прилепите в нашето въображение
• Суеверия, предразсъдъци, незнание
• Направи си сам

Освен в София, събитието се провежда и в още 9 населени места из страната. Вече се проведе в Бургас (24 септември), с. Байкал (28 септември), Поморие (30 септември), Шумен (01 октомври), Стара Загора (05 октомври), Пловдив (07 октомври 2011 г. - 16:00) – Цар Симеоновата градина.

Предстои в:

Хасково (09 октомври 2011 г. – 16:00) – парк „Кенана”
София (12 октомври 2011 г. – 12:00 ч.) – Водната кула в кв. Лозенец
Русе (14 октомври 2011 г. 14:00) – галерия „Приятели”
Враца (15 октомври 2011 г., 10:00 ч.) – Природозащитен център „Натура”Добави коментар