Тамагочи стана на 15 години

52
Тамагочи стана на 15 години

Нова ретро партида от легендарната играчка

Легендарното Тамагочи, което навремето беше най-популярната електронна играчка и продължава успешно да се продава в ново преображение, навърши 15 години, пише ИТАР-ТАСС. Във връзка с годишнината японската фирма "Бандай" пусна специална партида сувенирни джаджи, копиращи първоначалния образец на електронното пеленаче.

През 1996 г. Тамагочито предизвика истинска сензация – на малкото дисплейче на тази закръглена пластмасова кутийка се появи стилизирано същество, за което стопанинът трябваше да полага особени грижи със съответните копчета. Да го храни, да го разхожда, да го изпишква, да го учи и на всяка цена да го слага да спи в уречен час.

Без нужното внимание Тамагочито започваше да скучае, да линее и накрая умираше, което за известно време се превърна в истинска трагедия за собствениците му. Бяха произведени 40 млн. играчки от този вид, но с годините световното им търсене спадна и производството им бе спряно.

През 2004 г. фирмата "Бандай" пусна на пазара продукта "Тамагочи плюс", снабден с инфрачервен порт, който позволяваше на джаджите да общуват помежду си. Те получиха възможност да се състезават кое Тамагочи ще се нахрани най-бързо. Играчките бяха разнополови и при достигане на определена възраст можеха да се влюбват, да се женят и да раждат деца, което значително увеличаваше грижите по тях.

Когато спадна популярността и на инфрачервените влюбващи се играчки, фирмата "Бандай" изобрети "Тамагочи i-D", което може да се облича и да се кичи с различни аксесоари посредством мобилен телефон. Последната модификация на модела бе пусната на пазара през месец март и за половин година от нея бяха продадени около половин милион бройки.Добави коментар