Таблети вместо учебници

320
Таблети вместо учебници

В Южна Корея учениците вече няма да ходят на училище с раници

Министерството на образованието на Южна Корея заяви, че планира да похарчи повече от 2 млрд. долара за изработването на цифрови учебници. Целта е до 2015 г. всички книжни помагала да бъдат изцяло дигитализирани и по този начин всичко необходимо на ученика ще се побира в едно цифрово устройство.

Учениците ще имат достъп до всичко необходимо за учебния процес, а хартията и моливът ще останат в историята. Новата образователна система ще включи в програмата и многобройни мултимедийни източници, като видео, аудио и интерактивни системи.

Според корейските експерти педагози това нововъведение ще улесни и деца, които, по една или друга причина, не могат да присъстват в клас, и така няма да се налага на ученици да изостават с учебния материал.

Дори и от икономическа гледна точка подобна реформа е рентабилна, защото разходите по продължителното преиздаване на различни учебници, помагала, тетрадки и пособия за писане и чертане не надвишават с много еднократното осигуряване на таблет за ученик, който ще го ползва през цялото си образование.

Освен финансово обоснована, реформата е и силно еко-ориентирана. С дигитализирането и на този отрасъл, страната се превръща в една от най-"зелените" по потребление на хартия.Добави коментар