Свободни места в гимназиите

27
Свободни места в гимназиите

Документи за трето класиране се подават в понеделник и вторник

1042 са свободните места, които останаха в столичните гимназии след второто класиране. На практика няма училище, в което да няма свободно място. Такиваq макар и ограничен бройq има и в най-желаните училища.

За свободните места може да се кандидатства обаче при условие, че ученикът се отпише от училището, в което е приет при първите две класирания, припомня БНТ.

Общо 33 места останаха свободни в най- желаните осем столични училища след първите две класирания. Само едно свободно място за момче има в 91-ва немска гимназия. В много предпочитаната Софийска математическа останаха 5 места без квоти.

В Първа английска могат да постъпят още две момичета. За да участват в класирането за тези места, учениците трябва да изтеглят документите си и да кандидатстват отново. Въпреки че изкушението е голямо, внимавайте, за да не останете накрая без никакво място.

За да имате успех, трябва да пишете колкото се може по-голям брой желания. Документи за участие в третото класиране се подават в понеделник и вторник. Кой е успял да се класира в по-предпочитано училище ще стане ясно на 13 юли. Тогава ще се види и колко общо паралелки ще се закрият в столицата.Добави коментар