Супер подарък за децата е...

77
Супер подарък за децата е...

...марковият алкохол

Децата пият все по-често, вместо подарък за празник носят алкохол, каза пред журналисти доц. Анета Хубенова, началник на Клиниката по токсикология. По думите й колкото по-скъп и качествен е алкохолът, толкова по-ценен е подаръкът.

Нараства броят на децата, отровени с алкохол, като няма особена разлика между броя на момчетата и момичетата, пише dariknews.bg.

Децата пият основно през ваканциите или през почивните дни, но има и такива, които го правят в междучасията, допълни доц. Хубенова. Тежки са последиците и от това, че децата смесват различни видове алкохол. Алкохол пият дори 10-годишни, особено ако имат родителски „пример”.

От вчера функционира напълно обновената клиника по токсикология на университетска болница „Пирогов”. Ремонтът й продължи година и половина. Клиниката разполага с детско отделение, в което годишно се оказва помощ на 800 пациенти, както и отделение за възрастни, в което всяка година се лекуват по 1600 души.

В клиниката действат химическа лаборатория, психиатричен сектор, център по рехабилитация и единствен в страната информационен център.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар