Супер играчки

139
Супер играчки

За деца на една година

Коя е най-добрата играчка? Отговорът е лесен: тази, която развива уменията на детето. И то не само двигателните, но и умствените. Вижте няколко предложения за страхотни играчки за деца на една година

"Търкало"
Децата около първата си година са много активни, защото съвсем скоро са проходили и нямат търпение да изследват света. Много подходящи за разходките навън са така наречените "буталки" или "търкала". Изобщо, всичко, което има дръжка и може да се бута. Още по-добре, ако издава от онези особено дразнещи майките звуци. Едно от огромните предимства на този тип играчки е, че са на много достъпни цени.

Любимата книжка
В тази възраст децата попълват речника си с все повече думи и е много важно да бъдат насърчавани. Как да го направим? С книжка, която пее песнички, или такава, която издава звуците на животните. Още по-добре, ако са в ярки цветове. Не се съмнявайте, че скоро ще я научите наизуст.Хайде на "клатушките"
Пред почти всеки детски магазин вече има поставени симпатични влакчета, коли, дракони, камиони, които ще полюлеят детето срещу няколко стотинки. Всички деца обичат да се "клатят" на такива играчки. Можете да им вземете и за вкъщи - конче, магаренце или каквото животинче изберете. Със сигурност ще ви спести пари.

Моят телефон
Децата, както и майките им, обичат да говорят по телефона. Обаче нека да е детски, защото все още никой не е доказал, че мобилните ни телефони са безвредни. Ако намерите такъв, който брой, казва азбуката или пък пее, значи сте уцелили в десетката.

Цветни чашки

Децата обожават да вадят и да пъхат разни неща едно в друго. Затова една от най-добрите играчки за тази възраст са чашите или другите форми, които позволяват пъхане една в друга. Поэ този начин мъниците добиват представа и за размерите на заобикалящите ги предмети.И не забравяйте - подбирайте добре играчките и се уверете, че са безопасни за детето ви. Много е важно боите, с които са покрити, да не са токсични, защото много често ще попадат в устата му. Спазвайте и посочената вързаст, за която са предназначени, за да избегнете инциденти.Добави коментар