Стрийт фитнес

85
Стрийт фитнес

Завладя младежите и у нас

Тийнейджъри в Шумен полудяха по стрийт фитнеса. За набиращото все по-голяма популярност течение да спортуват на открито ентусиастите научили от техни връстници в Америка чрез социалните мрежи.

Преди няколко месеца на лостовете до едно от училищата започнали да тренират едва трима, днес техният брой е над 60. Уличният фитнес е вид интеграция на спортната гимнастика - упражненията на халки се преместват на лостовете, пояснява Нова телевизия.

Казват, че тренировките на открито са по-добри, защото натоварват няколко мускулни групи едновременно. Големите показват на по-малките и следят изпълнението на упражненията, а по-сложните, които са и по-опасни, са им забранени.

Липсата на безопасни спортни площадки с добри настилки не пречупва ентусиазма на момчета. И въпреки това тренират, защото уличният фитнес се е превърнал в начин на живот за много от тях. Уверени са, че все повече млади хора ще се присъединят към тях, защото през лятото, на открито, заниманията са доста по-забавни, отколкото във фитнес залите.Добави коментар