Стресът от училище

312
Стресът от училище

И за деца, и за родители

Само след няколко дни деца и родители влизат обратно в час. Отново започва ранното ставане, сутрешното бързане, уроците, запознанствата и напрежението. Стресът от първия учебен ден е почти еднакъв както за майките и бащите, така и за децата им.

Повечето деца чакат с нетърпение първия учебен ден и си представят всичко много красиво и забавно. За възрастните обаче нещата в училище нито са толкова красиви, нито са толкова забавни, посочва Нова телевизия.

Според психолозите, след първия учебен ден 7-годишните влизат в света на големите. Те за първи път започват да доказват своята самостоятелност, отговорност и да упражняват социалните си умения. Освен това още от първия учебен ден детето се сблъсква с много нови правила и ограничения.

И точно защото децата не винаги споделят проблемите си, е важно да следим всички малки изменения в характера и поведението им. Защото именно те могат да бъдат признак на някакъв проблем.

Винаги обаче има вариант реалността да бъде по-детска и дните в училището да бъдат точно както си ги представят малчуганите – весели и безпроблемни.

Как да се справите със стреса от първия учебен ден вижте тук.Добави коментар