Странните неща, с които децата си играят

165
Странните неща, с които децата си играят

Пластмасовите бутилки и корковите тапи могат да са много забавни

Кутия с пакетчета захар. Изваждане и прибиране, изваждане и прибиране. С тази игра днес почти двегодишният ми син се занимава близо час. А скъпите играчки, в които се спъва всеки ден, не задържат вниманието му повече от десет минути.

И това само оглавява списъка на странните предмети, в които децата намират интересно занимание. Ето още няколко изпитани на мой гръб идеи:

1. Обикновени карти за игра
Или пък детски, ако предпочитате. Нареждането им на купчинки, както и прибирането им в пакетчето са много забавни за децата.

2. Празна пластмасова бутилка
Но задължително с капачка. Отварянето и затварянето й са идеалната игра. Особено ако се намирате в заведение и се опитвате да си изпиете кафето.

3. Картонени опаковки
Картонените опаковки от пастата за зъби и крема за лице. Както и тези от различни храни. Колкото повече, толкова по-добре. Влизането им една в друга е не само забавление за детето - така то учи и размерите на различните предмети и пространственото им разположение.

4. Пластмасови кутии от кола със сламка
Да живеят заведенията за бързо хранене! Предлаганите от тях напитки в пластмасови чаши с капаци и сламки занимават детето поне половин час. През който можете да изгълтате хамбургера си, а може би и пържените картофки.

5. Коркови тапи
Вижте и другото измерение на бутилката вино - ако събирате корковите тапи в кутия, тя може да влезе в употреба, когато нищо друго не успява да задържи вниманието на малчугана. Вярвайте ми, изсипването и събирането им явно могат да са много забавни.

Това са само пет идеи, които предлага ежедневието ви. Ако наблюдавате детето си, най-вероятно ще откриете още стотици неща, които могат да задържат вниманието му.

Но не забравяйте - тези предмети не са предназначени за играчки. Никога не изпускайте от поглед мъника, когато те са в ръцете му - може да ги постави в устата си или където другаде му хрумне, както и да се нарани с тях.Добави коментар