Стани приятел на дете аутист

49
Стани приятел на дете аутист

Броени дни остават до дългоочакваното благотворително събитие на Сдружение „Асоциация аутизъм"

Броени дни остават до дългоочакваното благотворително събитие на Сдружение „Асоциация аутизъм". Неговата цел е по-скорошното набиране на сумата от 100 000 лева за разширяване на дневен център „Дъга" - единственият център в София за безплатни ежедневни грижи, терапии и развитие за деца аутисти.

Над 400 души е очакваният брой гости, заявили участието си като заплащат куверт и желаещи да се включат в организирания благотворителен базар, томбола и търг в подкрепа на „Асоциация аутизъм". Абсолютно всички средства, набрани от куверти, томбола, търг и дарения, ще отидат директно за каузата. Събитието се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, Столична община, Община Лозенец и с безценната подкрепа на родители и приятели на децата аутисти.

„Вярваме, че необходимата сума ще бъде събрана час по-скоро и още 25 деца ще получат шанс за професионални грижи и развитие, както и разширяване капацитета за комплексна работа с деца чрез осигуряване пространство за ерго- и сензорна терапия", споделя Илонка Александрова, съорганизатор на благотворителната инициатива, основател и директор на Фондация „Глобални системи за управление на НПО".За да подарят своята емоционална щедрост, радост и загриженост към децата аутисти, на сцената на 19 януари в Rainbow plaza ще излязат едни от най-обичаните български изпълнители Графа, Орлин Павлов, Дует Ритон, Михаела Филева, Йоанна Драгнева, Прея, София Георгиева, Красимира Иванов, Хриси Йосифова, Тодор Георгиев-Тоши, както и талантливи млади изпълнители от Арт Център Кърнолски.

Водещият на събитието Иво Танев, заедно с талантливата Ахинора от „Големите надежди" ще ни отведат в света на приятелството, където всички са равни и си помагат - където има само добрина, подкрепа и истинска кауза. Съвсем на място е и мотото „Деца помагат на деца", защото доброто дело от деца за деца ще продължи и след тази инициатива.

Финалът на „Подай ръка на различните деца" ще завърши с Искра Милкова и децата от ХайЛайт Сингинг Студио с изпълнение на песента Heal the World, посочва Дарик радио.

Дарителската сметка на сдружение „Асоциация аутизъм":
Банка ДСК, клон Батенберг
IBAN: BG59STSA93000004098345, BIC: STSABGSF,
Основание: дарениеДобави коментар