Станете сценаристи

39
Станете сценаристи

И спечелете награди

Националният център за безопасен Интернет дава възможност на всички български ученици от 1-ви до 12-и клас да изявят таланта си и да получат страхотни награди.

Конкурсът е за написване на сценарий за кратка пиесa на тема „Мост между поколенията: Да открием дигиталния свят заедно и... безопасно“ – темата на международния Ден за безопасен Интернет (Safer Internet Day) през 2012 година.

Трите най-добри творби ще бъдат наградени и поставени на сцената на столичен театър в самия Ден за безопасен Интернет, който по традиция ще бъде отбелязан във втория вторник на февруари – 07.02.2012 година.

Победителите ще бъдат определени от авторитетно жури, под председателството на заместник-министъра на образованието, младежта и науката Милена Дамянова. Основните критерии за оценка са съответствие с темата на Деня за безопасен Интернет, оригиналност на идеята и включването на различни поколения в сюжета.

Разработени са специални помощни уроци, материали и информация, които да послужат при подготовката за участие в надпреварата. Готовите сценарии трябва да се изпращат на адрес safenet@online.bg до 15-и януари.Темата на Деня за безопасен Интернет насочва вниманието към необходимостта от общуване между различните поколения, което е най-сигурната защита на децата във виртуалния свят.

Младите поколения може да са с добра компютърна грамотност, но им липсват житейският опит и социалните умения на по-възрастните, които станаха жизнено важни за предотвратяване на различните видове заплахи в онлайн-средата.

За участие със свои инициативи и дейности в Деня за безопасен Интернет 2012 г. от България вече са се регистрирали близо 70 училища и организации.Добави коментар