Средновековието оживява в парка на Военна академия

83
Средновековието оживява в парка на Военна академия

На 16 и 17 септември може да се потопите в средновековната атмосфера на Балканите

Кога за последно бяхте на средновековен турнир, стреляхте с лък или слушахте средновековна гайда? Всичко това може да видите на втория софийски средновековен фестивал „Балканите през Средновековието” на 16 и 17 септември в парк Военна академия. Подарете си уикенд, потопени в средновековна атмосфера, забавлявайте се и научете нови и любопитни подробности за живота на Балканите през периода 10-15 век.
фестивал

Автентичен военен лагер, бойни демонстрации, средновековни занаяти и исторически достоверни реконструкции на костюми и въоръжение са сред атракциите, които участници от страната и чужбина ще предложат на посетителите през двата дни на фестивала. В събота очаквайте концерт на софийската средновековни формации Ambient Folklore и Eriney и обширна презентация за средновековната европейска фехтовка, а в неделя – турнир на бойци в истински средновековни брони и въоръжение.

Посетителите ще могат да стрелят със средновековен лък, както и да се включат в част от демонстрираните занаяти.Вижте програмата:

Събота, 16 септември

10:00 - Начало
Целодневна програма (10:00-20:00 ч.): средновековен лагер; музей на открито; стрелба с лък; средновековни занаяти - грънчарство, ковачество, кожарство, плетене на ризници, сечене на монети, тъкане и бродиране, изработка на средновековни бижута, иконопис, изработване на средновековни книги, средновековна диететика(храната през средновековието), интерактивна игра със загадки "Тайните на манастира", средновековни игри за деца, средновековна музика на живо.

10:00 - Бойна демонстрация (езерото)
15:00 - Средновековна фехтовка - Школа "Мотус"
18:00 - Бойна демонстрация (езерото)
19:00 - Концерт на група Ambient Folklore
20:30 - Концерт на група Eriney

Неделя, 17 септември 

10:00 - Начало
Целодневна програма (10:00-17:00 ч.): средновековен лагер; музей на открито; стрелба с лък; средновековни занаяти - грънчарство, ковачество, кожарство, плетене на ризници, сечене на монети, тъкане и бродиране, изработка на средновековни бижута, иконопис, изработване на средновековни книги, средновековна диететика(храната през средновековието), средновековни игри за деца; средновековна музика на живо;

11:00 - Турнир със средновековно въоръжение (езерото)
14:00 - Турнир по стрелба със средновековен лък
15:00 - Бойна демонстрация (езерото)
17:00 - Закриване на фестивала

Входната такса е 5 лв. на ден, като деца до 10 години, включително, влизат безплатно с придружител. Внасянето на храни и напитки (освен вода) в парка е забранено. Забранено е и разхождането на домашни любимци (изключение, естествено, правят кучета водачи).

Фестивалът се провежда със съдействието на Столична Община, Военна академия "Георги Раковски", MODVS VIVENDI - Средновековно Общество в България и Сдружение Чигот.

Добави коментар