Спортен лагер за твоето дете

93
Спортен лагер за твоето дете

Сто български деца ще имат възможност да се включат в спортни лагери

Днес компанията Procter & Gamble обяви "Спортен лагер за твоето дете" по време на спортни демонстрации на деца в зала "Христо Ботев". Спортните лагери са една от инициативите, част от глобалното партньорство на компанията с Международния олимпийски комитет.

В официалната част мениджърът външни връзки на P & G за Балканите Корнелия Софрони Питигой сподели, че "Спортен лагер за твоето дете" ще даде възможност на 100 български деца да се включат в лагера за една седмица, по време на който български спортисти ще запознаят децата с тайните на спорта и хармоничното физическо възпитание, като им представят ценностите на Олимпийските игри.

Специален гост на събитието беше г-н Белчо Горанов, генерален секретар на Българския олимпийски комитет. Известната психоложка Мадлен Алгафари потвърди колко важен е спортът за развитието на децата за по-добър живот. Според проучване, направено от P & G в началото на годината за България, 57% от децата не практикуват никакъв спорт.

Спортните лагери са част от кампанията на P & G "Благодаря ти, мамо!", която подкрепя, както всички майки в България, така и активното участие на децата и младежите н спортните дейности."Искахме да направим нещо, което да допринесе за промяна в отношението към майките по целия свят", коментира Марк Причард, международен маркетинг и бранд мениджър на P & G. "Затова попитахме майките от няколко различни държави какво можем да направим в тяхна чест за това, което те правят за своите деца. А те ни споделиха, че няма по-добър начин за подкрепа на майките от подкрепата към местните спортни организации за деца."

В кампанията "Благодаря ти, мамо!" се включиха две майки, отгледали едни от най-известните спортисти - Стефка Стойчева, майка на единадесеткратния световен шампхион по маратонско плуване Петър Стойчев, и Веселина Йорданова, майка на световния ни шампион и олимпийски вицешампион по борба при жените Станка Златева.

По време на събитието двете майки "шампионки" споделиха своите изживявания, когато техните деца спортуват. "Винаги съм подкрепяла моя син Петър в желанието му и страстта си към плуването и съм изключително горда с него, когато той победи и подобрява рекорди", каза г-жа Стойчева. Веселина Йорданова призна, че "Станка започна да се занимава съвсем случайно с борба и аз винаги я подкрепям и пожелавам успех, защото тя е много отдадена на този спорт."

В края на събитието деца от Детско юношеска школа към Спортен клуб "Септември" София показаха демонстрации по атлетика и футбол и деца от таекуон-до клуб "Хари" показаха демонстрации по таекуон-до, които след това получиха почетна грамота за спортна заслуга.

Стоте деца, които ще участват в спортните лагери, ще бъдат избрани чрез промоцията на P & G, която в момента е активна, с марките на компанията Ariel®, Ariel Gel Capsules®, Tide®, Bonux®, Lenor®, Mr. Proper®, ACE®, Always®, Discreet®, Naturella®, Pampers®, Pantene®, Head & Shoulders®, Wash & Go®, Gillette®, Venus®, Blend a Med®, Oral B®, Wella®, Londa®, Duracell®, Braun®, Camay®, Ambi Pur®, Safeguard®, Gillette®.

Повече информация за кампанията "Благодаря ти, мамо!", както и за P & G "Спортен лагер за твоето дете" можете да откриете на https://www.facebook.com/PG.BulgariaДобави коментар