Спорт през ваканцията

105
Спорт през ваканцията

Децата имат избор

В много от столичните училищаса помислили за учениците през лятната ваканция. Басейните, където ги има, ще бъдат отворени и то безплатно. Дежурните учители и тези по физическо възпитание също се включват в заниманията.

Почти всички спортни комплекси в столицата ще продължат да работят през цялото лято. Така е и с клубовете на стадион "Герена". От интренет страницата на Столична община могат да се вземат контактите на треньорите по борба, карате, таекуон-до, ръгби, бокс.

Една тренировка по бокс продължава около час – час и половина. Месечната такса за децата е 20 лева. Всички спортни клубове предлагат и възможност за плащане само на едно посещение. Така децата, които не са сигурни, че това е техния спорт, могат да проверят дали са попаднали на правилното място.

От няколко години боксът от чисто мъжки спорт се е превърнал в предпочитано занимание и за много момичета. Той е комплексен спорт за всички групи мускули, включително за реакция, бързина и стратегия, която помага за развитието на децата.

Често спорт, който децата пробват само за лятото, става тяхно постоянно занимание през цялата година, посочва ТВ7.Добави коментар