Спасиха шестокласник след коктейл от дрога и алкохол

193
Спасиха шестокласник след коктейл от дрога и алкохол

13-годишно момче, припаднало в двор на кооперация в центъра на Варна след коктейл от дрога и алкохол, беше спасено

13-годишно момче, припаднало в двор на кооперация в центъра на Варна след коктейл от дрога и алкохол, беше спасено след подаден сигнал от граждани на тел. 112. Случаят е от 27 октомври, твърди varna24.bg. Според изднието група младежи се събрали във вътрешен двор на кооперацията, където по принцип обичали да се скатават. На пръв поглед хлапетата с нищо не нарушавали обществения ред, слушали музика и се шегували помежду си.

В един момент обаче едно от децата започнало да повръща. След това било забелязано да стои до оградата на двора доста омърлушено, а около него били част от приятелите му. Компанията обаче в един момент бързо се изнесла, а до момчето останал само един от тях. В един момент детето припаднало, като се свлякло на земята, а единственият останал придружител се спуснал да търси помощ от работещи наблизо хора. При вида на безпомощния младеж жена веднага набрала тел. 112, за да потърси помощ, но в мига, в който чул за линейката, припадналия младеж отворил очи и се развикал, че за нищо на света не иска да идва линейка, скочил и залитайки избягал в неизвестна посока.

Жената хукнала след него, но от момчето нямало и следа. Постояла на улицата и докато се чуди какво да прави, от близкия съседен двор се появил отново приятелят на младежа и посочил мястото, където се е скрил. Детето обяснило, че момчето отново е припаднало, след което признало че се касае за употреба на дрога със съмнително качество. Незабавно отново бил подаден сигнал на тел. 112, а докато чакали линейката, приятелят припряно разказвал, че момчето било добро и свястно хлапе и му било за първи път да опитва подобно нещо.

Преди линейката обаче, на място дошъл полицейски екип, който съдействал на припадналия младеж да стъпи на крака и да дочака линейката. Станало ясно, че той е на 13 години и е употребил дрога в комбинация с бира. Медицинският екип го отвел в болнично заведение, където му била оказана незабавна помощ. Впоследствие станало ясно, че родителите са интелигентни и уважавани хора, които и друг път са се сблъсквали със същия проблем. Вероятно, поради тази причина и младежът не е искал да бъде търсена помощ. „По-добре да изяде няколко шамара, но да е жив!“, коментирал приятелят, който единствен не се изплашил от случилото св и благодарил за съдействието.

Тревожна е статистиката, според която пада възрастовата граница при употребата на дрога във Варна, посочва вестник Монитор. Според специалистите, марихуаната, която днешните младежи пушат, няма нищо общо с тази от преди 20 години и тя е премесена с опасни съставки, които могат да доведат до фатални последствия. Още по-опасна е т.нар. дизайнерска дрога, в която са забъркани различни и опасни съставки. Съветът към родителите е да наблюдават децата си за нетипично поведение и при най-малко съмнение, да ги подложат на тест и вземането на незабавни мерки, преди да е станало късно.

Добави коментар