Спален чувал, а не завивка за бебето

725
Спален чувал, а не завивка за бебето

Защо това е правилният избор?

Как да е завито бебето, когато спи? През първата година спалното чувалче е по-добрият избор. Важно е също, че и детето не се нуждае от нищо друго в леглото (никакви възглавници, плюшени играчки, завивки, украшения). Всички допълнителни неща не носят особено удоволствие за детето през първата година, но са потенциална опасност от задушаване.

Размерът на спалното чувалче е важен. Идеалното не бива да е много малко, за да може бебето да рита свободно. От друга страна, ако е твърде голямо, възможно е на детето да му е студено и свободната част да се заплита, ограничавайки движенията му. Добре е при стъпалата да има място около 15 см, но не повече, съветва doctoronline.bg.Обърнете внимание на отворите на чувалчето! Те не бива да са много големи, защото детето може да се плъзне цялото вътре. Практични са чувалчетата, които се отварят от долната страна, за да можете лесно да смените пелената, без да се налага детето да губи топлина в горната част на тялото.

Вие сами можете да прецените дебелината, тъй като тя зависи от температурата, която поддържате в спалното помещение. Имайте предвид, че кърмачетата са по-склонни към прегряване, отколкото към охлаждане. Не са рядкост кожните реакции по вратлето, гърба и корема, които могат да означават, че детето се изпотява.

Дали ще изберете вълнен или памучен материал е по-скоро лично предпочитание. Можете и да се консултирате с вашия педиатър, в случай че детето има алергия.Добави коментар