София с великденски фестивал

59
София с великденски фестивал

Чакат ни детски представления и арт работилници

От 16 до 25 април „Пролетен великденски фестивал” ще превърне градинката пред Народния театър в сцена за музикални и културни срещи. Събитието е част от културния календар на София и подкрепя кандидатурата на града за културна столица на Европа 2019.

По примера на другите европейски столици, които по традиция в дните около Великден организират за жителите си паради, фестивали и множество атракции, тази година и София ще се погрижи за празничното настроение на гражданите и гостите на столицата.

От Лазаровден до Великден пространството около Народния театър през деня ще предложи забавления за най-малките посетители и родителите им като детски представления и арт работилници, в които всеки сам може да направи великденска украса за дома си.

За вечерите са предвидени музикални изпълнения на специално изградена за фестивала сцена. Наред със самодейните състави участие ще вземат и солистите при ансамбъл „Филип Кутев“, Ваня Костова, група „Булгара“, както и звездите на БГ Радио със специален концерт на 23 април.

Участници във фестивала, които ще зарадват посетителите с празнични изненади, са водещи компани като „Пейндор“, „Пармалат“, Детски център „Приказка без край“, Арт работилница“Арт Ленд“, „Шугърленд“, майсторките на великденски яйца от Етнографския музеи на София, Велико Търново и Ихтиман, както и много други.

Официалното откриване на фестивала ще бъде на 16 април в 11.00 часа, когато кметът на София Йорданка Фандъкова ще поздрави столичани за предстоящите Великденски празници.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели награди
Добави коментар