Sofia Design Week Kids

321
Sofia Design Week Kids

Нещо уникално за децата

За първи път в рамките на фестивала Sofia Design Week има специална програма за деца Sofia Design Week Kids. Тя включва изложби, лекции и работилници за деца и родители със световни и български дизайнери като: Kidsonroof, Вики Книш, Мила Лозанова и други.

На Sofia Design Week децата и техните родители ще могат да осъществят връзка с дизайна, като част от ежедневието на всяко дете. Sofia Design Week Kids иска да покаже колко интересно, смислeно, образователно, практично и забавно е изработването на красиви неща. Организатори на фестивала са ЕДНО и фондация “Америка за България”. Програмата на фестивала е част от Културния календар на Столична община и е по инициатива „София – Европейска столица на културата 2019 г.

Kidsonroof са едно прекрасно холандско семейство: Иля Яшкин и Роми Бусфелд, които обичат игрите и живота на село. Измислят своите модели заедно с трите си деца и куп приятели. Произвеждат мебели и детски играчки от специален рециклиран картон, като повечето от тях изискват майсторене. В България идват по покана на магазин Little Owl. В рамките на фестивала ще видим: изложба:”CRAZY KIDSONROOF: Изложба на детски играчки” и работилницата “Прави игра, а не боклук”.Цял Картонен град ще предложи на децата веселата Вики Книш. В него ще има улици, паркинг, господин с бомбе, лабиринт, картонени чудовища и куклен театър, където актьорите Мила Балева и Гео Калев ще играят представления.И още от Sofia Design Week Kids:

“Направи си значка” с Мила Лозанова в двора на магазин “Слънчоглед”, от 10 до 18 юни, всяко дете в работилницата ще си изработи собствена значка.“Как се прави заек от чорап” – децата от 3 и 10 г ще направят от картонени кутии от мляко, коркови тапи, кашони, стари чорапи и др своята любима детска играчка.

“Омагьосани изрезки” ще научи децата как могат сами да измислят, нарисуват и ушият свой магически приказен костюм.

“Вкусни игри” ще се случи на 18-ти юни, по време на “София диша: Дизайн”, когато ул. “Шишман” ще е затворена за коли и отворена за изкуство и дизайн. Децата ще месят, режат, оформят и украсяват своите играчки – храна и ще научат повече за здравословното хранене.Добави коментар