След развод проблеми със смятането?

80
След развод проблеми със смятането?

Децата на разведени родители зле с математиката

Освен с тревожност, самота, ниско самочувствие и тъга, децата на разведени родители се борят и с проблеми със смятането и социологическите науки, според ново проучване, публикувано в американската преса.

Като цяло децата на разведени родители изостават от връстниците си по всички основни показатели, според специалистите. Проблемите са и на личностно ниво – сприятеляване и социализиране, и на акедемично – усвояване и прилагане на нови знания.

Математиката се оказва сериозно препятствие поради сложността си и изискването за логическо мислене. Ако стресираното съзнание на детето може да продължи на „автопилот” с четенето и други по-лесни предмети, то при математиката стресът буквално блокира каквито и да е постижения.

Специалистите свързват този проблем с неразбирането на общото положение от детето – ако ситуацията не му е обяснена и не е говорено с него достатъчно, детето живее в „неяснота” и това, естествено, се отразява и на успеха му в училище.

Въпреки че е доказано, че децата страдат най-много в периода предшестващ самия развод, препоръката е да се продължи с откритото разискване на темата и след това, докато детето не осъзнае напълно и приеме новото положение.Добави коментар