Слънцезащитни продукти за чувствителна детска кожа

193
Слънцезащитни продукти за чувствителна детска кожа

Как да изберете най-подходящия продукт?

Да изберете най-подходящия слънцезащитен продукт за вашето дете е отговорна, а понякога и нелека задача. Ето няколко стъпки, от които да се ръководите:

Определете си бюджет
Водещото правило тук е да не изпадате в крайности, ако не е необходимо (т.е. ако сте с ограничен бюджет или пък ако кожата на детето ви има по-специални нужди и съответно – по-скъпи продукти), но в никакъв случай да не правите компромис с качеството, респективно здравето на вашето дете.

Съобразете също какво количество ще ви е необходимо, като имате предвид, че ще ви се налага да нанасяте слънцезащитен продукт върху кожата на детето ви сравнително често.

Изберете вида на слънцезащитния продукт
Ще намерите голямо разнообразие от видове продукти: спрейове, лосиони, емулсии, кремове, стикове и др. Много родители намират спрейовете за по-удобни за нанасяне, особено ако детето има по-чувствителна кожа, тъй като разнасянето на продукта по цялото тяло става сравнително лесно и бързо.

Разбира се, всички форми вършат на практика еднаква работа, така че това е въпрос на лични предпочитания.

Изберете слънцезащитен фактор
По принцип необходимият слънцезащитен фактор се формира на база няколко критерия: цвят на кожата, географско разположение и сезон от годината.

Когато избирате слънцезащитен фактор за вашето дете обаче, няма нужда да се ръководите стриктно от тези критерии, тъй като, на първо място, трябва да отчетете факта, че защитните функции (производството на меланин в следствие на UV радиацията) на детската кожа не са напълно развити.

Ето защо препоръчителният минимум е SPF 30, а в случаите на по-светла или чувствителна кожа (и особено в най-горещите летни месеци) SPF 50+.

Водоустойчивост
Важно е да знаете, че мокренето (особено плуването) и изпотяването отмиват част от слънцезащитния продукт, дори ако той е водоустойчив, намалявайки неговия ефективен слънцезащитен фактор. Ето защо е необходимо да нанасяте слънцезащитния продукт редовно (особено след мокрене) и в никакъв случай да не допускате изгаряне.

Съдържание на консерванти, оцветители и други
Децата с чувствителна кожа се нуждаят от по-качествени слънцезащитни продукти без съдържание на вещества, които крият риск от предизвикване на алергия или свръхчувствителност. 

Дори и вашето дете да не страда от кожни проблеми, по-добре е да изберете слънчева защита, която отговаря на нужните стандарти за поносимост от кожата.

Именно такива са продуктите от новата слънцезащитна серия NIVEA Sun Kids Pure & Sensitive, които имат дерматологично доказана съвместимост под педиатричен контрол – дори при чувствителна кожа.

Лосионът и спреят съдържат високоефективни UVA-филтри, благодарение на които започват да действат незабавно след нанасяне. Високият слънцезащитен фактор 50+ осигурява максимална защита за чувствителната детска кожа.

Във формулата на двата продукта не се съдържат ароматизатори, оцветители и консерванти, което намалява риска от появата на алергични реакции на кожата.

NIVEA SUN Kids Pure & Sensitive лосион и спрей са изключително водоустойчиви, което им позволява да запазят повече от половината слънцезащитен фактор, дори след като децата ви са прекарали 20 минути във водата.Добави коментар