Сладки сънища

179
Сладки сънища

Как да помогнете на бебето си да спи

Правилна позиция

Когато поставяте бебето си в креватчето, винаги се старайте крачетата му да опират в долната преграда, за да имат опора. Бебето трябва да е добре завито и от двете страни (по възможност ръцете му да нямат много опции за движение).

Топло, но не горещо

Старайте се да поддържате стайната температура в рамките на 18-20 градуса. Креватчето на бебето не бива да е разположено до отоплителен уред. Не използвайте възглавници, ватирани завивки или юрганчета поне до годинка. Всичко, от което се нуждаете, е пелена, фланелка, спално чувалче и чаршаф.

Рутина

След 3-ия месец бебето ви вече ще забелязва и запомня някои неща – сега е времето да въведете постоянен режим за приспиване и сън. Най-ефикасната формула е: баня, масаж, приказка за лека нощ и сън.

Музикални ефекти

Детски песнички или успокояваща класическа музика могат да повлияят на настроението на бебето ви и да го настроят за така желания и от вас сън.

Сладки аромати

Ако бебето ви е над 3 месеца, може да се възползвате от успокояващите свойства на аромата на лавандулата. Масажът с лавандулово олио е препоръчителен.Добави коментар