Скок-подскок

343
Скок-подскок

Полезният батут

Едно от любимите занимания на децата е да скачат на батут! Това занимание, за ваша информация, е не само веселие и води до физическо изтощение, след което следва сладък и спокоен сън, а е и от полза за здравето на детето. Да разгледаме няколко от ползите на надуваемия батут!

Преди всичко той е идеално решение за слабоподвижните деца, които не обичат физическото натоварване. Под увлекателна форма, дечицата се увличат и активността отново е налице.

Топ 3 на детските пакости


Редовните занимания на батута позволяват да се укрепи вестибулярния апарат и да се подобри координацията на движенията. А за децата, които стоят с часове зад чина, батутът е отлично средство за избягване на прегърбването. Според специалисти, най-обикновени подскоци на батута пет минути на всеки час позволяват да се предотврати развитието на болести, свързани с опорно-двигателния апарат! Затова присъствието на батут в детската стая се одобрява от специалистите. Те допълват, че батутът се отразява отмарящо и презареждащо с енергия на децата, когато пишат домашните си.

Батутът е полезен за координацията, тъй като редовното подскачане подобрява навици за ходене и пазене на равновесие на неравна повърхност. Освен това позволява да се следва ритъм и да се правят различни движения едновременно с всички крайниците във въздуха.

Скачането на батут развива мускулатурата на ръцете, краката, гърба и краката. Прави костите и ставите по-стабилни и развити.
Още една положителна черта на батута е благотворното му въздействие върху храносмилането и циркулацията на кръвта по цялото тяло.

Забавления за зверчета във ваканция

И така, убедихте ли се, че батутът е добра инвестиция в развитието и здравето на детето ви?Добави коментар