Ски урок за деца лишени от родителска грижа

77
Ски урок за деца лишени от родителска грижа

Под вещото ръководство на специалистите децата успяха да усвоят основни умения, свързани със зимния спорт

„Сдружение Азбукари“, съвместно със спортен клуб „Марина спорт“ организираха ски урок за деца лишени от родителска грижа. На малчуганите от дома в кв. „Драгалевци“ беше подарен един незабравим ден сред снежните склонове на Витоша.

Под вещото ръководство на специалистите децата успяха да усвоят основни умения, свързани със зимния спорт, като успоредно с това се позабавляваха до насита. В края на деня те дори успяха да направят демонстрация на всичко, което са научили.

Според треньорите малчуганите са показали истински талант и са се справили отлично. Ски-инструктурът Марина Тепавичарова заяви, че този спорт е изключително полезен, тъй като развива двигателната активност и влияе върху всички мускулни групи. Освен това чистият въздух в планината действа положително и подобрява тонуса на организма.Децата вече са убедени, че карането на ски е спорт, който биха искали да практикуват и в бъдеще.
Организаторите на събитието „Сдружение Азбукари“ пък са категорични, че ще продължат да се опитват да помагат на децата в неравностойно положение.

Щастлива съм, че даваме възможност на децата да се насладят на този зимен спорт и, че получават напълно безплатно обучение по ски и ценна подготовка, която ще им е полезна занапред, когато изберат планината през зимния сезон, заяви председателя на сдружението Цвета Кирилова.Тя допълни, че е доволна, че чрез обучението и инструкциите на преподавателите, децата възпитават у себе си спортен хъс, привързаност към природата и толерантност чрез спорта. Екипът ни иска да остави един незабравим спомен у тези деца, защото те го заслужават, подчерта още бившата телевизионна водеща.

„Сдружение Азбукари“ вече е било инициатор на редица подобни събития. Основната задача, която стои пред тях сега е събирането на средства за изграждането на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Тя ще бъде построена в Южния парк в София.Откриването й е предвидено за 1 юни-Международния ден на детето. Точно тогава ще бъде сложено началото и на второто издание на детския фестивал „Вярвам в теб!“, където на професионалната сцена два дни ще се изявяват деца-таланти.

За всеки, който се чувства съпричастен с каузата от „Сдружение Азбукари“ са открили банкова сметка, на която събират средства за реализирането на благотворителните си проекти-Първа инвестиционна банка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

Можете да изпращате и дарителски SMS на номер 17777 с текст DMS 123 на цена от 1 лев за абонати на трите мобилни оператора. За потребителите на предплатени услуги цената на 1 sms e 1.20 с ДДС.Добави коментар