Шкаф падна върху дете в градина

109
Шкаф падна върху дете в градина

Момиченцето е със спукана подбедрена кост на левия крак и охлузвания по лицето

Двуметрова етажерка падна върху дете в детска градина „Дъга" в Пазарджик. Злополуката станала вчера сутринта около 09:00 ч. Всичко се случило за секунди, без никой от персонала да успее да реагира. Момиченцето е със спукана подбедрена кост на левия крак и охлузвания по лицето.

Предполага се, че пострадалото дете е искало да достигне някоя играчка на секцията и се е покатерило по нея. Тя не е била застопорена с дюбели към стената и се е стоварила върху телцето на детето и го затиснала. Веднага е била повикана линейка, която откарала момиченцето в болницата, съобщи Дарик радио.

Бабата на детето е категорична, че е недопустимо да има необезопасени места в детската градина. Семейството е решено да си търси правата в съда.

Според директорката Татяна Атанасова учителката на групата е била там. Когато чула писъците на момиченцето, се обърнала и видяла затиснатото от етажерката дете. Мебелите в градината са от 15 години. Досега никога не е имало никакви инциденти с тях. Атанасова признава, че това е нелеп инцидент. За да не се повтаря, днес тя е извикала специалисти, които да обезопасят обзавеждането в градината.Добави коментар