Шамарите - метод за дисциплина в клас?

63
Шамарите - метод за дисциплина в клас?

Българите са склонни да подкрепят всякакви мерки, с които да се въведе повече ред в училищата

Българите са склонни да подкрепят всякакви мерки, с които да се въведе повече ред в училищата – униформи, забрани, учители да посещават домовете на ученици при отсъствия. Това сочат резултатите от изследване, финансирано и проведено от „Галъп Интернешънъл”, съобщи Нова телевизия.

Проучването е проведено по метода „лице в лице“ сред 802 души между между 4 и 10 септември.

„Трябва да се направят няколко уточнения. Данните показват ясните разлики в мирогледа на поколенията у нас по въпроса как да бъдат възпитавани децата и дали шамарите са метод за дисциплина. Младото поколение е по-либерално настроение. По-възрастното приема по-лесно един възпитателен шамар от учителя. Някои маргинализирани общности не са против агресията между учениците. Имаме поколенчески разлики”, поясни пред NOVA Първан Симеонов.

Данните са от независимата от външно финансиране изследователска програма „Политически и икономически индекс“ на „Галъп интернешънъл“. Последната вълна на изследване е проведена по метода „лице в лице“ сред 802 души между между 4 и 10 септември. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

Добави коментар