Семейни забавления за лошото време

639
Семейни забавления за лошото време

С тях няма да усетите скука

Навън е студено, скучно е, а са почивни дни и децата са недоволни, че трябва да си стоят у дома. Звучи ли ви познато? Не се ядосвайте, а се огледайте за някои идеи за забавления, които са подходящи за цялото семейство.

Вижте няколко предложения от Kidspot:

Посетете плувен център – плувните басейни са идеално решение за дъждовните дни. Децата ще изхабят доста енергия, а наред с това ще се забавляват безкрайно много.

Идете на боулинг – това ще бъде забавление за цялото семейство. Организирайте си турнир и определете награда за победителите.

Бъдете чужденец за един ден. Опитайте се всички в семейството да влезете в ролята на италианци, французи или германци….Пуснете Едит Пиаф и изпечете кроасани, украсете с френски мотиви. Или влезте под кожата на италианските майстори на пица и си организирайте вечеря, гледайте мачове и пийте вино (възрастните, разбира се). 

Идете на кино. Ако децата ви могат  да стоят два часа на едно място, ето идея – изберете филм, купете пуканки и кола и се насладете, няма да усетите как времето ще мине.

Посетете арт галерия. Проучете какво има в местния музей или художествена галерия. Потопете се в историята и стила на изкуството, разкажете на децата за различните стилове, насладете се на цветовете и картините. Ако децата са малки – показвайте им цветове и форми, помолете ги у дома да направят своя мини галерия.

Стена за катерете. Няма дете, което да не се забавлява на подобна стена. Ако и на вас ви харесва, включете се в приключението.

Направете си ден на игрите. Извадете всички настолни игри  - Монополи, Скрабъл, Не се сърди човече и си направете семеен турнир.

Гответе. Измислете някое по – особено ядене и се включете всички в подготовката му. Разпределете роли на главен и помощник готвач някой, който да сервира и някой, който да се грижи за напитките.

Възползвайте се от гаража. Ако имате гараж, изкарайте колата и си организирайте някаква игра там – дама, рисуване с тебешири по земята, някой направи си сам проект…

 

Просто излезте – сложете дъждобран, обуйте гумените ботуши и се забавлявайте под дъжда…Какво по – хубаво!

Снимки: kidspot.com.auДобави коментар