Създават лего модел на Елизабет II

103
Създават лего модел на Елизабет II

С истинска диамантена корона

Увеселителният парк "Леголенд" ще покаже 10-сантиметров модел на кралица Елизабет II, включително миниатюрна корона, направена от истински диаманти, по повод Диамантения й юбилей.

Миниатюрният лего модел на кралицата, допълнен от корона с истински диаманти, ще бъде показана в увеселителния парк "Леголенд" в Уиндзор идния месец по повод Диамантения юбилей на британската кралица.

Определен като "един от най-ценните лего модели", той ще бъде показан на балкона на репродукция на Бъкингамския дворец, също направена от парченца лего. Върху короната ще бъдат инкрустирани 48 малки диаманта, съобщи БГНЕС.

"Решихме да направим лего фигура на Нейно Величество за празненствата за юбилея, но искахме да създадем нещо специално за този много важен случай", обясни Сю Кемп от Леголенд. "Като се има предвид, че това е Диамантеният й юбилей, идеята да дадем на лего кралицата истинска диамантена корона изглеждаше много подходяща", допълни тя.

Специално изработената от дизайнера на бижута Дини Хол корона, висока 1,5 см, е изработена от сребро и съдържа диаманти на стойност хиляди паунди. На балкона към кралицата ще се присъединят нови фигури на херцога на Единбург, на принц Чарлз, на херцогинята на Корнуол, на херцога и херцогинята на Кеймбридж и на принц Хари.Добави коментар