Само на седем, а най-четяща

66
Само на седем, а най-четяща

Малката Ноа е най-четящият жител на Ерусалим

Ноа Пурис, 7-годишно израелско момиченце, което живее в Ерусалим, само за една година е взело от градската библиотека 600 книги.
За да прочете цялата поредица на Роулинг за Хари Потър на иврит, а това са почти 4000 страници, на детето са му били необходими по-малко от два месеца, съобщи NEWSru Israel, като се позова на израелски медии. Уникалното дете е удостоено със званието "най-четящият жител на Ерусалим".
Ноа се е научила да чете, когато е била на 4 годинки. Оттогава не се разделя с книгите. Докато другите деца стоят пред компютъра или гледат телевизия, тя чете. Тази година в навечерието на Седмицата на книгата градските власти на Ерусалим са решили да установят кой от жителите на града чете най-много.
За целта били прегледани картоните на читателите в градската библиотека. Оказало се, че повечето хора за година са вземали по няколко десетки книги. Само няколко от абонатите са взели неколкостотин, а един-единствен - 600. Именно това била 7-годишната Ноа.
Самото момиченце твърди, че служителите в библиотеката са сбъркали, тъй като за година е взела повече от 1000 книги от библиотеката.
В публикациите се отбелязва, че Ноа, като всички останали деца, ходи на училище и на кръжоци, има си приятели, с които си играе след часовете. Но тъй като Ноа е от религиозно семейство, в събота няма друго развлечение освен да чете. Момиченцето разказва, че е свикнало да чете и преди сън. Всяка вечер си взема по една книга и чете до 23.30 часа.

 Добави коментар