Родители ще забраняват онлайн храни от лавката в училище

134
Родители ще забраняват онлайн храни от лавката в училище

Родители ще могат да избират онлайн какви точно закуски от лавката да яде детето им, докато е на училище

Родители ще могат да избират онлайн какви точно закуски от лавката да яде детето им, докато е на училище. Те ще могат да виждат в специална платформа какви закуски и безалкохолни предлага училищната лавка, и да отправят забрани кое точно да не се продава на малкия.

Това е част от проект на 119 СУ, при което с една карта семействата ще могат да зареждат пари на детето и за заплащане в училищния стол, и в бюфета, и в лавката, като при това проследяват какви продукти се предлагат там, посочва вестник Стандарт.

„Картата не е към конкретна банка, а към определена платформа. Няма никакъв бранд, така че да не ни упрекват, че работим с конкретни фирми“, обясни директорът на 119 СУ Диян Стаматов. До момента родителите можеха да избират ястията, които детето поръчва в стола. Сега новото е, че това правило се разпростира и върху лавката. Ако родител е забранил конкретен продукт, продавачката в лавката няма да го продава на малчугана.

„Ние поначало сме поставили изисквания лавката ни да има само здравословни продукти. Въпросът е обаче, че част от родителите имат други представи за здравословен начин на живот. Понякога става въпрос за определени дъвки или чайове“, обясни Стаматов. По този начин децата ще могат да закупуват с джобните си пари закуски изцяло на територията на училището.

Добави коментар