Роботче играе на криеница

116
Роботче играе на криеница

Хуманоидният апарат Бъди ще се появи на пазара през ноември 2016 година

Френската компания "Блу фрог роботикс" разработва семейно роботче, което ще помага в домакинската работа и ще играе на криеница с децата, съобщава в."Дейли мейл".

Хуманоидния апарат Бъди ще се появи на пазара през ноември 2016 година. Той ще контактува с всеки член на семейството и ще се изявява като незаменим домашен помощник. Бъди ще припомня на стопаните си за важни срещи, ще може да изсвири песен по тяхно желание и зорко ще охранява дома им, пише БТА.

Роботът ще може да поддържа връзка чрез смартфон и ще може да регулира осветлението или термостат с гласова команда. Ако температурата рязко се повиши в дома и съществува заплаха от пожар, Бъди незабавно ще алармира стопаните.

Апаратът е много мобилен и може да се разхожда из цялата къща. Той може да говори, да чува, да вижда и да се обръща към членовете на семейството, като е способен да имитира човешки жестове и изражения.

Бъди ще бъде голям приятел на децата, като ще им помага за домашните и ще се включва в игрите им. А преди лягане ще им чете приказки на глас.Добави коментар