Рисувай на планетата

36
Рисувай на планетата

Откриха изложба на Моста на влюбените

Днес на Моста на влюбените на НДК беше открита изложба на картините, спечелили в 21-вото издание на Международния конкурс за детска рисунка на тема „Рисувай на планетата”.

Изложбата, организирана от Байер и Програмата на Обединените нации за опазване на околната среда (UNEP), с подкрепата на Столична Община, може да бъде разгледана от жителите и гостите на София до 10-ти октомври.

Над 650 000 момчета и момичета на възраст между 6 и 14 години от цял свят изпратиха своите цветни творби. Темата тази година беше „Зелени общества“ и показва отношението към природата в градовете, горите и океаните.

От една страна картините показват красотата и разнообразието на природата, а от друга проблемите в опазването на тази красота – изсичането на горите, пушещите фабрики, боклукът.

Детските творби дават и красноречив отговор на въпросите: „Как можем да живеем в хармония с природата” и още „Какво можем да направим, за да сме сигурни, че идните поколения ще опазят различните растителни и животински видове и в бъдеще?”

Всеки един от нас е част от тази глобална общност. С картините си, децата изпращат посланието си до всички нас – да пазим природата!

*Предстои и 22-рото издание на Международния конкурс на тема: “Водата: Извор на живот. Откъде идва?”, което приветства всички деца да се включат.Добави коментар