Рибар спаси бебе, носещо се в океана

1241
Рибар спаси бебе, носещо се в океана

Новозеландско бебе беше спасено като по чудо в океана

Новозеландско бебе беше спасено като по чудо в океана, когато носещите го вълни го докарали край риболовец, който го хванал, предава Канал3, цитиран от "Марица".

Гъс Хът бил на почивка на Матата бийч на Северния остров и се подготвял за ранен риболов. Тогава видял нещо, което му изглеждало като кукла, носеща се към него край брега.

"Помислих, че е просто кукла", каза Хът за инцидента, който се случил на 26 октомври. "Протегнах се и го сграбчих за ръката, дори и тогава все още мислех, че това е просто кукла. Лицето му изглеждаше точно като порцелан, късата му коса беше овлажнена, но после нададе слаб писък и помислих: "О, Боже, това е бебе и е живо".

Оказва се, че "куклата" е 18-месечният Малачи Рийв, който е отворил ципа на палатката на спящите си родители, а след това излязъл на плажната ивица и влязъл във водата, където го подхванало течението.

"Той плаваше с постоянно темпо по течението. Ако не бях там, или ако бях дошъл минута по-късно, нямаше да го видя. Той е късметлия, просто не беше времето да си отиде", допълва рибарят. "Може би оттук насетне ще бъде по-наясно с водата", заключила философски майката на детето, цитирана от вестник "Стандарт".

Добави коментар