Религия в детската градина?

88
Религия в детската градина?

Това са искания на Българската православна църква

Религията и християнството да се изучават още в детската градина иска Българската православна църква. Това е заложено в Стратегия за духовната просвета, която ще приеме и представи на правителството до дни Светият синод.

„Искаме от детската градина децата да се запознават с библейските истории и да взимат светлия пример, който да ползват през целия си живот”, заяви ловчанският митрополит Гавриил, цитиран от novini.bg.

Отчетата предлагат също предметът религия да се изучава не като свободно избираема дисциплина, а да влиза в задължителната програма в училище, наред с математиката и българския език.

Духовниците предвиждат още църковни училища, обучителни курсове, семинари и поклоннически пътувания, за да върнат вярата на миряните. Никой засега обаче не говори за реализацията на тези планове, тъй като още се решавал въпросът с финансирането.Коментари

Коментар: 2
religiq

Религията е добродетел и аз тази година на кръглата маса в РИО-В.Търново видях добри практики на тема религия в детската градина - да отключиш доброто и да си смирен и търпелив са все качества, които децата на новото време нямат.

Коментар: 1
religiq v detskata gradina

ne sam saglasna opredeleno.prekaleno sa malki za religiq o6te v detskata gradina


  • 1

Добави коментар