Ранното полово съзряване води до депресия

359
Ранното полово съзряване води до депресия

Средната възраст за началото на менструацията е 12 години, но някои момичета достигат полова възраст и на 8 години

Жените, при които менструацията е подранила, по-често страдат от депресии на 25-30-годишна възраст, установиха изследователи от Корнуелския университет. Според тя средната възраст за началото на менструацията е 12 години, но някои момичета достигат полова възраст и на 8 години, пише „Дейли мейл“.

В изследването участваха 7800 представителки на прекрасния пол. Те бяха проучвани в продължение на 14 години. Участничките трябваше да отговорят на въпроси за началото на менструацията, депресията и антисоциалното поведение.

Изследователите отчетоха и факторите, които може да повлияят на резултатите. Изследването показа, че жените, които достигат по-ранна полова зрялост, имат по-ясно изразени депресивни симптоми. Освен това тези участнички са били повече склонни към антисоциално поведение и с напредването на годините тяхното поведение се влошавало.

Вероятно обяснението е, че такива момичета изглеждат по-възрастни и към тях се отнасят по съответния начин, посочва БГНЕС. Но тяхното психологическо развитие не се ускорява, затова на тях им е сложно да се адаптират към станалите изменения.

Добави коментар