Психичното развитие на детето

745
Психичното развитие на детето

Кога да очакваме първата усмивка и дума?

От едно парче месо до истински човек - така израстват децата пред очите ни. В началото се радваме на една усмивка, а след това на дългите и умни изречения, които малчуганите правят. Вижте най-знаковите събития за психичното развитие на детето през първата му година.

2 месец - това е времето, в което мама ще види първата ми усмивка.

3 месец - сладко гукане ще оглася къщата от сега нататък. Цели думички пък ще мога да произнасям около 28-мата си седмица.

5 месец - вече различавам гласа на мама и реагирам на него.6 месец - сега е моментът мама да ме запознае с огледалото. Ако знае само как ще се радвам на себе си.

7 месец - хайде да поиграем на криеница. Вече съм готов за това.

8 месец - вече мога да играя с кубчета. Малко ми е рано да строя кули, това ще стане през 120-тия месец, но пък сега мога да чукам кубчетата едно в друго.9 месец - мога да казвам "Довиждане" с ръка. А съвсем скоро ще мога и ясно да произнасям не чак "Довиждане", но пък "Чао".

10 месец - мама трябва да ме хвали по-често, защото много се радвам на това и чудесно разбирам какво значи думичката "Браво".

12 месец - вече мога да казвам цели думички, които са различни от мама и тати. Всички много ми се радват, когато кажа "чао" или пък "бау-бау".Добави коментар