Промяната започва от теб

115
Промяната започва от теб

Усмихни се и прегърни приятел

Образователният министър Сергей Игнатов и ученици от 1-во СОУ „Пенчо П.Славейков" в София вчера изпратиха първите покани за включване в националната доброволческа кампания „Промяната започва от теб".

Поканите се разпространяват в социалната мрежа Фейсбук, а целта на кампанията е да напомни на хората, че могат да бъдат отговорни и да полагат доброволен труд, предаде dariknews.bg.

В мрежата Фейсбук вече се разпространяват покани за подкрепа на общо девет инициативи, формулирани като послания. Сред тях са „Засади дърво", "Усмихни се и прегърни приятел", „Пази паметниците", „Приеми различните от теб".

Министър Сергей Игнатов изпрати покани за подкрепа на инициативата "Подари книга", като обясни, че ще дари много от личните си книги, които вече е прочел. Министър Игнатов е убеден, че доброволчеството ни прави по-добри, но и по-отговорни.

Две от лицата на кампанията са певицата Поли Генова и музикантът Калин Вельов. Те също изпратиха покани за любимите си инициативи.Тази на Поли Генова е "Усмихни се и прегърни приятел", защото една усмивка може да помогне за много неща, убедена е певицата.

За Калин Вельов най-важно е да помогнем на старите хора и да ограничим използването на полиетиленови торбички. "Възрастните хора са слаба група в България. Имат нужда да им обръщаме внимание, да сме по-грижовни към тях", добави музикантът.

Кампанията е начало на европейската седмица на младежта в европейската година на доброволчеството.Добави коментар