Пролет, здравей

136
Пролет, здравей

Тази нощ посрещнахме новия сезон

Пролетта дойде. В 1.20 тази нощ. Но само астрономически. Отдавна я посрещнахме с хубавото време от преди седмица, с кокичетата по градинките и минзухарите в гората.

Пролетта е сезонът, в който цялата природа се възражда за живот. Това е и времето, в което организмът ни се поставя на нови предизвикателства и изтощен от зимата, има нужда от подсилване.
Това важи и за децата. Ако сте забелязали да са по-раздразнителни или пък без апетит, значи пролетната умора е на път. Как да я избегнем?

Разходката навън е един от най-добрите начини. Оставете детето да се порадва на слънчевите лъчи, които ще повишат настроението му. Умората от игрите на открито пък може да направи чудеса с апетита и трудното заспиване.

Променете менюто на мъника. Нека то е по-богато на пресни плодове и зеленчуци, които да му дадат нужните срещу пролетната умора витамини В12, В6, В1, В2, С и D и магнезий. Ако сте избрали като вариант приемането им на сироп, най-вероятно педиатърът би ви предписал точно този вариант.

Подсилете закуската с макарони. Те са храната, която дава енергия за целия ден и ще помогне на организма на детето да се справи с по-интензивните разходки и игри. Предложете му и чай от шипки - той повишава имунитета и гони пролетната умора.

Важен е и сънят. Нека детето се наспива добре. Осигурете му възможност за пъноценен следобеден съд, а вечерният час за лягане изтеглете малко по-рано, за да навакса организмът повишения разход на енергия.

Не забравяйте игрите. Особено ако са в компанията на мама, те ще повишат настроението на детето, ще му помогнат не само да се запознае по-добре с пролетта, но и да се пребори с изтощението на организма, което ни носи тя.Коментари

Коментар: 5
1zqjbg'"(){}:/1zqjbg;9

Коментар: 4

1zqjbg'"(){}:/1zqjbg;9

Коментар: 3
Коментар: 2
Коментар: 1
praznik

dneska e praznik na grada 4estito na vsi4ki kustendilci


  • 1

Добави коментар