Премахват втора смяна в училище?

69
Премахват втора смяна в училище?

Идеята е на граждански организации

Учениците да ходят на училище само в една смяна. Предложението е на граждански организации, според които двусменният режим влошава качеството на обучението. В много страни учениците учат само в една смяна.

Много от тях също признават, че въпреки предимството да се наспиват сутрин, предпочитат първите смени. Двусменният режим е често срещан в родната образователна система. Подобна организация е наложителна в големите училища.

Родители настояват децата да учат в една смяна, защото в противен случай се нарушава естественият им режим. Директори признават, че идеята е добра, но трудно осъществима, защото ще е нужно да се строят нови училища, информира News7.

Предложението на Асоциация "Родители" не е ново. Преди години затова настояваха и синдикатите. От КТ Подкрепа са на мнение, че не е редно в едно училище да учат над 2 хиляди ученици.

В момента училищата се финансират на принципа - парите следват ученика. За да се стимулират по-малките учебни заведения, синдикатите предлагат това условие да важи за тези с до 800 ученици.Коментари

Коментар: 1

А докога родители ще дават идеи как да се организира обучението, а не дадат идеи как да се работи с невъзпитани деца?Боже, всеки в тази държава разбира от три неща- политика, образование и футбол. То затова и трите са на този хал.


  • 1

Добави коментар