Правят четвърто класиране

48
Правят четвърто класиране

Има свободни места в елитните гимназии

Някои от елитните гимназии в София не успяха да попълнят бройките си и след последното трето класиране на седмокласниците. След края на надпреварата за елитните гимназии останаха над 300 свободни места в различни столични училища.

От Инспектората по образование обявяват четвърто класиране за седмокласниците в столицата, съобщи TV 7. Заради липса на интерес към някои училища, вече са закрити 19 паралелки, които трябваше да приемат осмокласници наесен.

Въпреки това в София остават още 316 свободни места. По един седмокласник на четвърто класиране може да приемат Първа и Втора английска гимназия. В 157-мо училище, известно повече като Втора испанска гимназия, незаетите места са четири.

Паралелките с изучаване на редки езици в 18-то училище също не успяха да съберат максималния брой осмокласници. Общо седем свободни места има за желаещите да изучават японски, китайски, корейски или арабски език.

Хуманитарните гимназии не са единствените с незаети бройки. Две места остават свободни в Софийската математическа гимназия (СМГ), седем места има и в Националната природо-математическа гимназия (НПМГ).

Още осмокласници могат да приемат и Професионалната гимназия по електроника "Джон Атанасов", Гимназията по телекомуникации, както и много други езикови и професионални училища в София.Добави коментар