Полицаи влизат в класните стаи

131
Полицаи влизат в класните стаи

Професионалисти от МВР, пътни полицаи, пожарникари, хора от спешната помощ, експерти от съда ще влязат в класните стаи, за да преподават на учениците за рисковете на пътя

Професионалисти от МВР, пътни полицаи, пожарникари, хора от спешната помощ, експерти от съда ще влязат в класните стаи, за да преподават на учениците за рисковете на пътя. Това заяви Малина Крумова, председател на Държавна агенция "Безопасност на движението" пред bTV.

Тя обясни, че не става дума за изпит след 7-ми клас за безопасност по пътищата, а за тип анкетно проучване през първия срок, „тъй като изпитите в края на учебната година и без това са много трудни и децата не бива още повече да се натоварват“. Трябва обаче да имат знания и умения за разпознаване на рискови ситуации на пътя и да се предотвратяват.

И сега има учебна програма за безопасност по пътищата, не е нужно програмата да се променя, а да се миси как да се преподадат знанията. Според нея голяма част от проблемите са математика и физика - скорост, ускорение, сблъсък, а те могат да се интегрират със задачи в часовете по математика.

Във връзка с инцидентите с пешеходци, Крумова обясни, че трябва бързо да се предприеме нещо, трябват спешни и бързи мерки спрямо инфраструктурата, осветление и пешеходни пътеки, има критични участъци, те да бъдат коригирани.

Добави коментар