Подарък тетрадка

89
Подарък тетрадка

За всички софийски първолаци

За откриването на новата учебна година на 15 септември 2011 година Столичната община и няколко фирми успяха да помогнат на първолаците в София и на техните родители в подготовката им за училище.

Бизнесът и общината се обединиха в името на малките ученици и осигуриха 30 000 безплатни тетрадки и учебни помагала за първокласниците. Тетрадките са малък формат, с картонени корици и с две лица - едното за работа в клас, другото - за домашна работа. По този начин децата ще носят една тетрадка, а не две.

Специалната олекотена хартия, от която са изработени учебните материали, ще допринесе тази година раничките на първолаците да са поне малко по-леки. Помагалата и тетрадките са оформени с весели картинки и игри, които привличат вниманието на малките ученици и ги учат на любов към писането и четенето.

Тетрадките ще бъдат раздадени на всички първолачетата послучай първия учебен ден в софийските училища на 15 септември по време на тържествените церемонии за началото на новата учебна година.Добави коментар