Пижамено парти

129
Пижамено парти

В метрото на Прага

Около 500 младежи, облечени в пижами и халати, се возеха в метрото на Прага този уикенд. Най-изненадани от нетрадиционната гледка в центъра на столицата бяха туристите.

Много от пътниците и пазаруващите около Вацлавския площад реагираха с усмивка на небрежния вид на младежите. Акцията се организира за втора поредна година и беше подкрепена от над 3500 души в социалната мрежа Фейсбук.

Целта е не само да се изпробва реакцията на околните, но и да се привлече вниманието върху недостига от здравословен сън в Чехия. Участниците в хепънинга призоваха политиците да има само зимно часово време и задължителна дрямка в обедните часове на работните места, предаде БНР.

Младежите бяха облечени в пижами, нощници или халати. Можеха да се видят от най-скромните, захабени пижами до най-луксозните елегантни модели нощно бельо. Някои обаче изненадаха пътниците в метрото полуголи и с кърпи за баня.

Докато чакаха влакчетата, младежите символично миеха зъбите, някои момичета пък оправяха грим или прически. В случай че не носят гребени и четки, такива бяха искани и от пътниците.

По съвет на организаторите, участниците носеха по желание термуси с кафе или чай, вестници или любимите си играчки. Младежите бяха подсетени да носят билетче, карта или SMS за пражкото метро... и дребни - за бърза сутрешна закуска.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар